DVOSTANOVANJSKA HIŠA IZJEMNE ARHITEKTURE NA OBROBJU LJUBLJANE

Na obrobju Ljubljane, samo lučaj od obvoznice, smo pravkar dokončali dve zelo posebni dvostanovanjski hiši, skupaj štiri stanovanjske enote, ki delujejo popolnoma samostojno. 

PXL_20240524_091000590jpg

Poleg izjemne arhitekture, ki so jo zasnovali v priznanem arhitekturnem biroju OFIS ARHITEKTI, jih odlikuje tudi zelo kakovostna izvedba.

Hiše so zasnovane v treh nadstropjih (pritličje, nadstropje in mansarda). Posebnost so velika panoramska okna v vseh treh nadstropjih, ki so obrnjena proti atriju in zaradi katerih so prostori svetli in odprti. V pritličju sta poleg toalete za obiskovalce predvidena kuhinja in dnevni prostor z izhodom na teraso in vrt. V nadstropju sta spalnica in kopalnica, v določenih enotah tudi dodaten delovni prostor. Velik in odprt dnevni prostor v nadstropju stanovalcem nudi številne možnosti ureditve: kot družabni dnevni prostor, dodatno sobo, delovni prostor ali kombinacijo le-teh. V mansardi je dovolj prostora za še dve dodatni sobi in kopalnico.

Tla so obložena z lamelnim parketom barve dimljenega hrasta, ki daje prostorom občutek topline, razen v kopalnicah in sanitarijah, ki so obložene s ploščicami velikih formatov.

Fasada je prezračevalna z oblogo iz kakovostne PREFA PREFALZ pločevine z izjemno obstojnostjo in deluje izrazito elegantno. Fasada na pročelju hiše je kombinacija lesenega opaža in klasične fasade. Okna so zunaj aluminijaste izvedbe in znotraj smrekovega lesa s stekli termopan proizvajalca Marles. Okna so zasenčena s senčili tipa krpanke proizvajalca Senčila Bled. Hiše se ogrevajo na plin (vsaka enota ima svojo plinsko peč). Vsaka enota ima tudi svojo centralno prezračevalno napravo in izvedeno predpripravo za klimo.

 brez-11__661d17e3050d6jpg

brez-13__661d17e6b8991jpg

Vse hiše imajo pred vhodom možnost za parkiranje najmanj dveh avtomobilov. Vsaka enota ima svojo teraso in svoj vrt. V atrijih so že posajeni trava, lovorikovci in drevesa, ki omogočajo zasebnost vsaki stanovanjski enoti. Parcele so na vzhodu in zahodu ločene od sosednjih parcel z elegantno pločevinasto panelno ograjo.

PXL_20240524_090906178jpg

Hiše ležijo v mirnem stanovanjskem okolišu, kjer je v bližini vsa potrebna infrastruktura (trgovine, šole, vrtec, mestni avtobus, zdravstveni dom, pošta, banka, cerkev …) s številnimi možnosti za preživljanje časa v naravi (Golovec, Urh, Pot ob žici, Zajčja dobrava, trim steza …).

Tri stanovanjske enote so že našle svoje lastnike, samo ena pa je še na voljo

Za več informacij lahko pišete na barbara@mestonepremicnin.si ali pa pokličete gospo Barbaro Strgar na 031 206 106.

PXL_20240524_090050969jpg