20. 6. 2023

KAKO OPREMITI MAJHNO STANOVANJE

Mladi pari, ki prvič načrtujejo skupno življenje, ali posamezniki, ki si želijo samostojnega življenja, so pogosto soočeni z dejstvom, da morajo opremiti manjše ali celo zelo majhno stanovanje, kar predstavlja svojevrsten izziv.

Vendar imajo tudi majhna stanovanja lahko vse, kar imajo velika stanovanja, če jih pravilno uredimo in izkoristimo prostor.

Bistvena je dobra organizacija prostora, ki jo lahko v največji meri zagotovimo s pohištvom izdelanim po meri, kjer izkoristimo vsak kotiček. V majhnem stanovanju hitro zmanjka shranjevalnih površin, zato je smiselno izkoristiti tudi prostor v višino (npr. z omarami do stropa), prostor pod posteljo (s shranjevalnim predalom), morebitne zidne niše in podobno. Če je kopalnica premajhna, da bi vanjo umestili pralni oziroma sušilni stroj, lahko le-tega skrijemo v omaro v glavnem bivalnem prostoru. Kavč je lahko samo kavč za sedenje ali tudi (začasno) ležišče, če ga je mogoče raztegniti.

V sodobni kuhinji tistemu, ki kuha, ni več potrebno biti skrit v ločenem prostoru. Kuhinja oziroma kuhanje sta srce doma. Sodoben trend kuhinjskih otokov omogoča, da kuhar lahko komunicira z drugimi člani gospodinjstva ali s svojimi gosti. Kuhinjski otok lahko umestimo celo v manjše stanovanje in z njim pridobimo dodatno delovno površino.

Svetle barve pohištva in/ali sten ter dovolj naravne svetlobe bodo optično povečali prostor in ustvarili okolje, v katerem se bomo dobro počutili. Prostor bo deloval bolj odprto in zračno. Prostor lahko vizualno povečamo tudi z ogledali. Npr. ogledalo na nasprotni steni od okna ustvari iluzijo večjega prostora.

Bistveno v majhnem stanovanju pa je, da razmislimo, kaj resnično potrebujemo in se znebimo nepotrebnih stvari in sproti vzdržujemo red. 
Kanček ustvarjalnosti pri tem seveda ne škoduje ;-)
  • Izdelava: PERMIZ d.o.o., idejna zasnova: Estet Interier,foto: Vasja Ambrožič

18. 5. 2022

Sodelujemo na RAZSTAVI BIVANJE Z LESOM – SLOWOODLIFE

Na najvidnejših mestih po Sloveniji širimo zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.

Razstava prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje. Razstava po eni strani spodbuja pozitivni odnos do lesa in popularizira kulturo gradnje in rabe lesa, po drugi pa omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti.
Vseslovenski road-show dogodek predstavlja izbor kakovostnih lesenih produktov in objektov, postavljenih v različnih geografskih in ekonomskih okoljih; poleg arhitekturne in vsebinske zasnove stanovanjskih, javnih, poslovnih in turističnih objektov, namenja prostor in dialog dizajnerski leseni opremi prostorov, pohištvu in projektom v lesu.

Na razstavi sodelujemo s projektom enodružinska hiša »3škatle«: https://www.slowoodlife.com/wp-content/uploads/SLOWOODLIFE_razstava_Bivanje_z_lesom_Permiz_pano.pdf

Aktualne datume in lokacije razstav ter referenčne projekte najdete na https://www.slowoodlife.com/razstava-bivanje-z-lesom/

25. 8. 2021

RAZSTAVA BIVANJE Z LESOM – SLOWOODLIFE vse do novembra

 Na najvidnejših mestih po Sloveniji širimo zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.

Razstava bo potekala vse do 10. novembra 2021. Trenutna lokacija je nakupovalno središče ALEJA / Rakuševa ulica 1, Ljubljana; 23. avgusta do 4. septembra 2021.

 V naslednjih tednih in mesecih si jo lahko ogledate še na naslednjih lokacijah: Europark Maribor, Supernova Qlandia Nova Gorica, City park BTC Murska Sobota … Datume in referenčne projekte pa najdete na https://www.slowoodlife.com/razstava-bivanje-z-lesom/

5. 8. 2021

Road-show dogodek, ki po najvidnejših mestih po Slovenij širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa, je te dni na ogled v Citycentru Celje. Razstavo Bivanje z lesom pripravlja multimedijski portal SLOWOODLIFE ob podpori Direktorata za lesarstvo (MGRT). Ker z našim referenčnim projektom sodelujemo tudi mi, vas vabimo, da si razstavo, ki bo v Celju postavljena do vse do 8. avgusta, ogledate v živo. Na spletni strani https://www.slowoodlife.com/razstava-bivanje-z-lesom/ pa jo lahko obiščete v njeni digitalni izvedbi! Vabljeni!

16. 10. 2018

Predstavitev steklene hiše, ki smo jo izdelali in postavili v španski puščavi Gorafe, objavljena na portalu BBC.

Si želite edinstvene izkušnje v puščavi tudi vi? Preverite na https://thehouseinthedesert.com/

LA CASA DEL DESIERTO_13_2jpg

6. 10. 2018

Samozadostna lesena bivalna enota se seli v London

Video prikazuje zahtevno postavitev bivalne enote v središču Londona (Old Street Yard), kjer je bila razstavljena na London Design Festival od 10. septembra do 6. oktobra 2018.

Projekt je realiziran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj Evropske unije.


5. 2. 2018

Zaključili smo projekt steklene hiše v Španiji

V mesecu januarju 2018 smo zaključili projekt izgradnje steklene hiše v puščavi Gorafe (Španija).
photo@ Courtesy of Guardian Glass – Gonzalo Botet


LA CASA DEL DESIERTO_34_2jpg


8. 11. 2017 - 12. 11. 2017
V mesecu novembru bomo razstavljali na sejmu DOM+ v Ljubljani in sicer naš projekt Samozadostne enote.

2fb14470-d134-44eb-ac9d-3a675789a177jpg

Projekt je realiziran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj Evropske unije.


OFIS_LIVING-UNIT_LJ-CASTLE_FOTO-JANEZ-MARTINCIC_21JPG

19. 6. 2017

V mesecu juniju 2017 smo zaključili projekt izgradnje enodružinske hiše v Ljubljani. 


ofis_3shoebox-house_photo-tomaz-gregoric_3jpg

4. 4. 2017 

Samozadostna lesena bivalna enota predstavljena v centru Milana

V sodelovanju z OFIS arhitekti smo na Salone del Mobile predstavil leseno bivanjsko samozadostno enoto, ki je modularna in namenjena različnim začasnim bivanjskim potrebam. Objekt je sestavljen iz enega modula velikosti 4.50m x 2.50m, višine 2.70m, ki lahko kot en sam nudi bivanje 2 osebam (s kuhinjo, kopalnico, posteljo in sedišči) ali pa se ga zlaga horizontalno oz. vertikalno in se objekt nadgradi v dvojček, trojček ali podobno. Odločili smo se, 

da se objekt izdela v celoti iz slovenskega lesa, saj si želimo promovirati slovensko lesarstvo in tradicionalna znanja lesarske in mizarske stroke

Samozadostna lesena enota bo razstavljena v sklopu Salone del Mobile v Parco Sempione, historičnem parku v centru starega mesta Milana in sicer od 4.4. do 10.4. 2017.

Po zaključeni razstavi bomo bivalno enoto pripeljali nazaj v Slovenijo, kjer namerevamo to leseno strukturo postaviti tudi v Ljubljani, po vsej verjetnosti na Ljubljanskem gradu.


2fb14470-d134-44eb-ac9d-3a675789a177jpg


Projekt je realiziran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj Evropske unije.