SAMOZADOSTNA ENOTA / LIVING UNIT

V sodelovanju z OFIS arhitekti smo na Salone del Mobile predstavil leseno bivanjsko samozadostno enoto, ki je modularna in namenjena različnim začasnim bivanjskim potrebam. Objekt je sestavljen iz enega modula velikosti 4.50m x 2.50m, višine 2.70m, ki lahko kot en sam nudi bivanje 2 osebam (s kuhinjo, kopalnico, posteljo in sedišči) ali pa se ga zlaga horizontalno oz. vertikalno in se objekt nadgradi v dvojček, trojček ali podobno. Odločili smo se,

da se objekt izdela v celoti iz slovenskega lesa, saj si želimo promovirati slovensko lesarstvo in tradicionalna znanja lesarske in mizarske stroke

Samozadostna lesena enota bo razstavjena v sklopu Salone del Mobile v Parco Sempione, historičnem parku v centru starega mesta Milana in sicer od 4.4. do 10.4. 2017.

Po zaključeni razstavi bomo bivalno enoto pripeljali nazaj v Slovenijo, kjer namarevamo to leseno strukturo postaviti tudi v Ljubljani, po vsej verjetnosti na Ljubljanskem gradu.


VILA NA MIRJU / CRISS-CROSS ENVELOPE

V sodelovanju s Slovenskim arhitekturnim birojem OFIS Arhitekti smo z začetkom leta (2015) zaključili celovito izgradnjo notranjosti vile v Ljubljani. Vila se nahaja na ljubljanskem Mirju, v trnovskem predmestju centra Ljubljane in v neposredni bližini, po načrtih Jožeta Plečnika, restavrirane južne stranice emonskega obzidja. Pri obnovi vile so se pri slovenskem arhitekturnem biroju – OFIS Arhitekti – odločili za ohranitev prvotnega podpornega zidu vile, ki je včasih gledala na glavno ulico, na kateri se nahajajo slovite Plečnikove piramide. Vila preseneti tako s sodobno zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Zunanjo fasado tvorijo perforirane kovinske plošče z diagonalnimi križi, ki poleg izjemne estetske funkcije naključnim mimoidočim preprečujejo poglede na zunanje balkone, ki se terasasto spuščajo od najvišjega do najnižjega nadstropja hiše. V notranjosti opazimo dva prevladujoča elementa – hlad betonskih sten in toplino lesene lupine. Gradnja hiše je potekala z mislimi na družino s tremi otroki, zato notranjost vile glede na funkcijo ni opredeljena z zidovi, ampak z nadstropji – pritličje je opredeljeno kot skupni dnevni prostor, prvo nadstropje je posvečeno najmlajšim, drugo nadstropje staršem. S premišljenim načrtovanjem in izkoristkom vsakega milimetra – stene hiše sestojijo iz vgradnih omar za shranjevanje vsega, kar bi drugače hranili v kleti in na podstrešju, ki ju v novogradnji ne najdemo – je zagotovo sanjsko domovanje, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne.


ALPSKI SKEDENJ 

V sodelovanju s Slovenskim arhitekturnim birojem OFIS Arhitekti smo z začetkom leta (2015) zaključili celovito obnovo skednja v vasici Stara Fužina.


BIVAK POD SKUTO

V sodelovanju s Slovenskim arhitekturnim birojem OFIS Arhitekti smo jeseni leta 2015 zaključili gradnjo in izvedbo bivaka pod Skuto.


ZIMSKA SOBA NA KANINU

V sodelovanju s Slovenskim arhitekturnim birojem OFIS Arhitekti smo jeseni leta 2016 zaključili gradnjo in izvedbo zimske sobe na Kaninu.